Matematik

Hjælp til aflevering

08. september 2021 af SusanneRasussen - Niveau: A-niveau

Hejsa! sidder og laver aflevering, og jeg kan dog ikke finde ud af denne opgave, og den forvirrer mig utrolig meget... håber i vil hjælpe mig... Opgaven skal løses i Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2021 af peter lind

Tangenternes ligning er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

Her kender du et punkt som de går igennem nemlig (12, 0)

Sæt x=12 og y = 0. Så har du en ligning i x0 alene


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \textup{Define }f(x)=\frac{1}{3}x^3-\frac{3}{2}x^2-4x\\\\&& \textup{Define }f_m(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}f(x)\\\\& \textup{r\o ringspunkternes}\\& \textup{f\o rstekoordinater:}\\&& \textup{solve}\left (0=f_m(x_o)\cdot (12-x_o)+f(x_o),x_o \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.