Matematik

Bestem forskriften for f

08. september 2021 af laerke49 - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave jeg er sindssygt i tvivl om

Opgave 2 På figuren ses grafen for en lineær funktion f x = ax b, hvis graf går gennem punkterne A 1, 6 og B 3, 2 .

Del a

Bestem forskriften for f

jeg har lagt en vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2021 af peter lind

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b = -ax1+y1


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll}&& y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\\\&& y=\frac{2-6}{3-1}\cdot (x-1)+6\\\\&& y=-2\cdot (x-1)+6\\\\&& y=-2x+8 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.