Matematik

Tegn grafen for f

08. september 2021 af laerke49 - Niveau: C-niveau

Opgave 6

En funktion f er givet ved f x = 2,7 x 4,5.

Del a

 Tegn grafen for f, og undersøg om punktet P(4,6) ligger på grafen for f

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2021 af SuneChr

Du må skrive funktionen ordentligt ned.
Er det
f (x) = 2,7x - 4,5      ?
Hvis vi heri indsætter x = 4, hvad bliver y så ?
Er det så punktet P ?


Svar #2
09. september 2021 af laerke49

Hvis jeg skriver den ned viser den 6,3, men så forstår jeg ikke hvad jeg skal gøre med det tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2021 af SuneChr

Hvis funktionen # 1 er rigtig, vil punktet (4 ,  6,3) ligge på linjen. Det er jo så ikke punktet P.
P ligger ikke på denne linje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2021 af SuneChr

Har du tegnet grafen?
Hvad er du i tvivl om, # 2 ?
Hvis P skulle have ligget på grafen, skulle y have været 6,3 og ikke 6.


Svar #5
09. september 2021 af laerke49

Jeg tror jeg har tegnet grafen, men den er sikkert ikke rigtig, den er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2021 af SuneChr

Grafen skal ikke gå gennem (0 , 0)
f (0) = - 4,5
f (5) = 9
Træk en linje gennem de to punkter (0 ,  - 4,5) og (5 , 9)


Svar #7
09. september 2021 af laerke49

Jeg forstår det stadigvæk ikke, jeg bruger maple, og har kun brugt det i 4 uger, så er stadig helt ny til det


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}&& y=&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\\\&& y=&\frac{9-(-4.5)}{5-0}\cdot (x-0)+(-4.5)\\\\&& y=&\frac{13.5}{5}x-4.5\\\\&& y=&2.7x-4.5 \end{array}


Skriv et svar til: Tegn grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.