Matematik

Lineær funktion

11. september 2021 af Sigurdsen - Niveau: C-niveau

Hej jeg er stødt på 2 spørgsmål som jeg har svært ved at svare på:

1.Sammenhængen mellem grader Celsius og grader Fahrenheit kan beskrives ved forskriften f(x)=1,8x+32, hvor x er antal grader Celsius og f(x) er antal grader Fahrenheit. Hvor meget vokser temperaturen i grader Fahrenheit, når temperaturen stiger 1 grader Celsius?

2.Sammenhængen mellem grader Celsius og grader Fahrenheit kan beskrives ved forskriften f(x)=1,8x+32, hvor x er antal grader Celsius og f(x) er antal grader Fahrenheit. Hvilken temperatur svarer 0 grader Celsius til i grader Fahrenheit? 

Er der nogen af jer der kan hjælpe mig med denne opgave med en forklaring hvis det er muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2021 af PeterValberg

1)

I modellen for den lineære funktion f(x) = ax + b
er hældningskoefficienten a et udtryk for, hvor meget
f(x) vokser/aftager, når x forøges med én.

så svaret må være 1,8 ºF

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2021 af PeterValberg

2)

Indsæt x = 0 i forskriften

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2021 af PeterValberg

Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. september 2021 af Sigurdsen

Tusind tak forklaringen var meget forstående


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2021 af ringstedLC

1. Fahrenheit-funktionen er en lineær funktion. Alle lin. funktioner vokser med a hver gang x vokser med 1.

2. Indsæt 0 ºC i funktionen og beregn f(0).


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&& y=1.8x+32\\\\&&& y_2=1.8\cdot (x_1+1)+32\\&&& \underline{y_1=1.8\cdot x_1+32\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; }\qquad\textup{subtraktion}\\\\&&& y_2-y_1=1.8x_1+1.8+32-\left ( 1.8x_1+32 \right )\\\\&&& y_2-y_1=1.8x_1+1.8+32- 1.8x_1-32 \\\\&&& y_2-y_1=\Delta y=1.8\\\\& \textup{Temperaturen}& \textup{stiger med}&1.8\;F\degree\textup{ n\aa r temperaturen stiger med }1\;C\degree \end{array}


Svar #7
11. september 2021 af Sigurdsen

Hej igen 

Bare for at være sikker 


Sammenhængen mellem grader Celsius og grader Fahrenheit kan beskrives ved forskriften f(x)=1,8x+32, hvor x er antal grader Celsius og f(x) er antal grader Fahrenheit. Hvilken temperatur svarer 0 grader Fahrenheit til i grader Celsius? 

Er svaret på dette spørgsmål så ikke = -1.8 

Fordi man indsætter -1.8 i fahrenheit funktionen og så må det vel give 0 grader.


 


Svar #8
11. september 2021 af Sigurdsen

undskyldt mente -18


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \mathbf{\#7}\\&& 0=1.8x+32\\\\&& -32=1.8x\\\\&& x=\frac{-32}{1.8}=-17.8\\\\ & \textup{Til temperaturen }&0\;F\degree\textup{ svarer temperaturen}-17.8\;C\degree\\\\\\& \textup{men er \textbf{ikke} opgave \textbf{2})} \end{array}


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.