Matematik

Integralregning

11. september 2021 af Markus2300 - Niveau: A-niveau

Har fået denne opgave for, og skal løse den uden hjælpemidler. Jeg ved at jeg skal finde stamfunktionen til funktionen, som er x*ln(x)+2x^3+k   og så derefter indsætte f(1)=5 og så løse k. Men jeg ved ikke hvordan man regner med logaritme funktioner. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2021 af SuneChr

Indsæt x = 1 i stamfunktionen F og sæt den lig med 5
Løs den nu m.h.t. k.
ln 1 = 0


Svar #2
11. september 2021 af Markus2300

Så bliver det sådan her

f(1) = 5

= 1*ln(1)-1+2*1^3+k=5

= -1+2+k=5

k=4

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2021 af SuneChr

Ja, det er rigtigt.
F (1) = 5
Det er store F for stamfunktionen til lille f .
Stamfunktionen i # 0 skal hedde
2x3 - x + xln x + k


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.