Matematik

Sandsynlighed og integral

12. september 2021 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

Jeg skal regne denne opgave, men er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gøre det. Middelværdien er 10 og spredningen 2. Jeg har ikke lært integral regning endnu, så hvis man kun kan regne opgaven med integral regning, så sig til. Men hvis der er en der ved hvordan intergral regning fungerer, hvad betyder de 0,977 så?

Jeg tænkte, at man kunne sige P(10 ≤ X ≤ 14) = P(14 ≤ X) - P(10 ≥ X).

Jeg får P(14 ≤ X) til 97,725% og P(10 ≥ X) til 50%.

97,725% - 50% = 47,725. 

Det er en opgave uden hjælpemidler, men hvis jeg alligevel prøver at få svaret frem i Geogebra bliver det 47,72%, hvilket er tæt på det resultat jeg fik, men stadigvæk ikke 100% det samme. Kan jeg regne opgaven på min måde uden at bruge intergral regning, eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2021 af SuneChr

Skærmbillede 2021-09-12 kl. 10.20.04.png
a)      Vi ved, at integralet         ] - \infty ; 10] = 0,5
         Træk derfor 0,5 fra det oplyste integral.
 


Svar #2
12. september 2021 af Planteelsker

Så jeg kan ikke regne opgaven på den måde jeg gjorde?

Skriv et svar til: Sandsynlighed og integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.