Matematik

Grafen går igenne punkterne

12. september 2021 af pringels123 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg er kan simpelhen ikke finde ud af det her, så håber i ville give mig i hånd, min lærer er ikke til den stor hjælp her. 

Opgaven lyder på. 

En linær funktion er givet ved f(x) = a*x+b 
grafen for f går gennem punkterne (3,5) og (7,13) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2021 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{linjens ligning:}&y=ax+b\\\\ \textup{gennem to}\\ \textup{punkter:}\\&5&=&a\cdot 3&+&b\\& 13&=&a\cdot 7&+&b\quad \textup{subtraktion giver}\\\\& 13-5&=&a\cdot (7-3)\\\\& 8=4a\\\\& a=2\\\\ \textup{linjens ligning} &y=2x+b \\\textup{gennem }(3,5)\textup{:}& 5=2\cdot 3+b\\\\& b=-1\\\\\\& f(x)=2x-1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Grafens\,h\ae ldning}:a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\;,\;A\!:\!(x_1,y_1)\;,\;B\!:\!(x_2,y_2) \\ y\textup{-v\ae rdi\,i\,sk\ae ring\,m.\,2.aksen}:b &= y_1-ax_1\quad\textup{formlerne (43) og (44)} \end{align*}


Svar #3
12. september 2021 af pringels123

Mange tak for svar :) 


Skriv et svar til: Grafen går igenne punkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.