Fysik

Dekadisk præfiks?

12. september 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvad er et dekadisk præfiks?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2021 af SuneChr

Deka betyder ti.
Præfiks er en forstavelse.
Går vi f.eks. ud fra meteren, kan vi gentagne gange med 10 ved samtidig at ændre forstavelsen:
1 m                         =      1 meter
1 dm (dekameter)  =    10 meter
1 hm (hektometer) =   100 meter
1 km                       = 1000 meter
Går vi den anden vej, og gør meteren mindre, får vi tilsvarende
dm                          = 0,1 m
cm                          = 0,01 m
mm                        = 0,001 m
 


Skriv et svar til: Dekadisk præfiks?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.