Matematik

Opgave 7 En lineær funktion

13. september 2021 af magipayer - Niveau: B-niveau

En lineær funktion f er bestemt ved

f(x)=0,5*x-3

a) Tegn grafen for f.

En lineær funktion g er bestemt ved Det oplyses, at grafen for g er parallel med grafen for f. 

g(x)=a*x+b

b) Bestem tallet b, så grafen for g går gennem punktet P(7,5).

Hvordan løser jeg b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2021 af Anders521

#0 Da g er parallel med f, vil den have samme stigningstal (eller hældningskoefficient). Omskrives g til ligningen y = ax + b, hvor a kendt, indsæt punktets koordinater i ligningen og løs den for b.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& g(x)=0.5x+b\quad \textup{gennem }P(7,5)\\\\&& 5=0.5\cdot 7+b\\\\&& b=1.5\\\\& \textup{hvoraf}\\&& g(x)=0.5x+1.5 \end{array}


Svar #3
13. september 2021 af magipayer

tak tak 


Skriv et svar til: Opgave 7 En lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.