Matematik

Hjælp til mærkelig ligning

13. september 2021 af blomblo - Niveau: A-niveau

Jeg har fået følgende opgavebeskrivelse:

En funktion er givet ved:

f(x)=\frac{x+1}{x-2} 

For hvilken værdi a har ligningen f(x)=a ingen løsning?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2021 af Anders521

#0 Bemærk at f har en vandret asymptote ved y = 1. Sættes a = 1 vil ligningen f(x) = a ikke have nogen løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2021 af mathon

#0

     Vandret asymptote: 
                                             y = 1

     Lodret asymptote: 
                                             x = 2


Skriv et svar til: Hjælp til mærkelig ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.