Matematik

Lineære funktion

14. september 2021 af Albertemads - Niveau: B-niveau

Hvordan kan opgave b løses, jeg har fået tegnet graferne, men at bestemme a så arealet er M er 6, kan jeg ikke helt se hvordan jeg skal løse?

Vedhæftet fil: Matematik opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2021 af PeterValberg

Se video nr. 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. september 2021 af Albertemads

Perfekt tak, men hvordan finder jeg mine integrationsgrænser, de er vel ikke blevet opgivet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2021 af PeterValberg

ved at løse ligningen f(x) = g(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. september 2021 af Albertemads

Mange tak, jeg vil forsøge mig frem


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= g(x) \\ a\cdot (x+1) &= 2\cdot a\cdot (x+1)\;,\;a>0 \\ x+1 &= 2\cdot (x+1)\Rightarrow x=\;? \\ A_M=6 &= \left |\int_{?}^{0}\!g(x)\,\mathrm{d}x-\int_{?}^{0}\!f(x)\,\mathrm{d}x\right | \\ &= \int_{?}^{0}\!g(x)-f(x)\,\mathrm{d}x\;,\;g(x)> f(x) \\ &= \int_{?}^{0}\!f(x)\,\mathrm{d}x\;,\;g(x)=2\cdot f(x) \\ 6 &= ...\Rightarrow a=\;? \end{align*}


Svar #7
15. september 2021 af Albertemads

Er jeg på rette spor:

a*(x + 1) = 2*a(x + 1), 0 < a;

x + 1 = 2*x + 2

-x = 1

x = 1

Men så forstår jeg ikke helt hvordan jeg så skal komme videre. Skal jeg så sætte 1 ind som værende mindre nedre integrationsgrænse, eller hvordan skal det forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2021 af MountAthos

Til # 7 

Din x værdi skal være -1 , så det er integralet mellem x = -1 og  x = 0 , du skal beregne

Når a = 2

 ∫ 4x + 4 dx - ∫ 2x + 2 dx , udregnet giver det et areal på 1

når a = 12

∫ 24 x +24 dx - ∫ 12x + 12 dx , udregnet giver det et areal på 6

På de fire ∫ skal der stå 0 øverst og -1 nederst som vist i svar # 6


Svar #9
15. september 2021 af Albertemads

Arealet når a=2, er altså lig med -1 og ikke bare '1'


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2021 af ringstedLC

#9: Nej, et areal kan ikke være negativt. Det er den nedre int.-grænse, der er -1.


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.