Matematik

Parameterfremstilling

15. september 2021 af Toffie1 - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen

Jeg er lidt itvivl om, hvordan man løser denne opgave som jeg har vedhæftet. 

Nogen der kan forklare....


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2021 af PeterValberg

Når det er opgivet, at linjen er parallel med yz-planen,
så betyder det, at x-værdien ikke ændrer sig, du har det kendte punkt
og du benytter den givne vinkel ift xy-planen til at bestemme hhv.
y og z koordinaten for retningsvektoren (x-koordinaten er jo 0)

\begin{pmatrix} x\\ y\\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\ -4\\ 1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 0\\ \cos(54^{\circ})\\ \sin(54^{\circ}) \end{pmatrix}

skulle jeg mene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2021 af PeterValberg

Du kan tegne det i GeoGebra (3D understøttes nu)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #4
15. september 2021 af Toffie1

Tusind tak for hjælpen Peter Valberg.  Jeg forstår det nu rigtig godt. Det var meget brugbart

God dag fortsat :)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.