Matematik

Hjælp til logaritmer

16. september 2021 af Thomas0090 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der måske kan hjælpe med denne opgave? fil er nederst

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: mat1hjælp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2021 af Anders521

#0 

Til b) skal du have fat i en lommeregner og tage logaritmen til hvert tal.


Svar #2
16. september 2021 af Thomas0090

Som hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2021 af janhaa

a)

by regression:

y=0,975*x^{1,506}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2021 af janhaa

b)

x:

log(4,6) = 0,663

log(305,3)= 2,485

etc...

and

y:

log(2,8) = 0,447

log(45,3)= 1,656

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2021 af mathon

\small \small\begin{array}{lllll} \textup{logaritmen til}\\ \textup{til en potensudvikling}\\ \textup{giver en line\ae r udvikling}\\\\& y=b\cdot x^a\\\\& \log(y)=a\cdot \log(x)+\log(b)\\ \textup{hvilket anvendes i b)} \end{array}


Svar #6
16. september 2021 af Thomas0090

Tak for hjælpen, har nu lavet A. Men kan nogen måske hjælpe med b i praksis. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2021 af janhaa

c)

linear equation

y2 = 0,664x2 + 6,86*10-3


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2021 af janhaa

#6

Tak for hjælpen, har nu lavet A. Men kan nogen måske hjælpe med b i praksis. Tak

se #4


Svar #9
16. september 2021 af Thomas0090

Er logaritme værdierne dem der står i #4?


Svar #10
16. september 2021 af Thomas0090

Og kan du please tegne C, da når jeg sætter den ind virker den ikke. tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2021 af mathon

a)
       regression
                              y = 1.01664 · x0.663803


Svar #12
16. september 2021 af Thomas0090

Jep tak #11. 


Svar #13
16. september 2021 af Thomas0090

Nogen som kan tegne c'eren for mig evt. i excel. Det vil være en stor hjælp, da den ikke gider hos mig


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2021 af mathon

c)
       log(y) = 0.663803·log(x) + log(1.01664)

       


Svar #15
16. september 2021 af Thomas0090

jeg får desværre ikke en lineær graf


Svar #16
16. september 2021 af Thomas0090

Har nu lavet a og b og kan nemt lave d, men kan nogen tegne grafen for c. tak 


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. september 2021 af mathon

Har du husket logaritmiske akser?


Svar #18
17. september 2021 af Thomas0090

Ja det har jeg, men den gider ikke


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. september 2021 af mathon

Lineær regression på
                                         \small \log\left ( \left \{ 4.6,305.6,247.9,281.9,561.4 \right \} \right )

og
                                         \small \log\left ( \left \{ 2.8,45.3,39.5,43.0,68.0\right \} \right )


Skriv et svar til: Hjælp til logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.