Matematik

andengradspolynomier

19. september 2021 af Clarasorensen - Niveau: A-niveau

hejsa

Jeg har fået denne opgave, som jeg ikke helt forstår hvordan jeg skal løse. 

Jeg har fået sat opgaven ind som et fil. 

jeg er lidt usikker på hvordan man løser opgaven, og mange tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2021 af SuneChr

Man kan gange ud og afstemme koefficienterne.
Man kan også bruge reglen, der siger, at for rødderne p og q gælder:
x2 + bx + c = 0  ⇔  p + q = - b  ∧  pq = c


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2021 af StoreNord

Man ganger to parenteser med hinanden ved at gange hvert led i den ene parentews med hvert led i den anden.


Svar #3
22. september 2021 af Clarasorensen

forstår virkelig ikke hvad du mener :(


Svar #4
22. september 2021 af Clarasorensen

så man siger

3· (x+5) · (x+7) 

3 · 2x + 7x + 5x + 35

3 · 14x + 35 ? 

føler jeg har gjort noget forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2021 af StoreNord

Først ganges parenteserne ammen                   (x+5) · (x+7)    og reduceres
og så ganges der med 3


Svar #6
22. september 2021 af Clarasorensen

ja men er det ikke det samme som jeg har gjort. undskyld hvis jeg er til besvær men kan simpelthen ikke forstå hvad jeg gør forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2021 af Quarr

x\cdot x=x^2

Til sidst:

3\cdot (x^2+12x+35)

Kunne også gøres sådan at vi startede med at gange faktoren 3 med samtlige led inde i parentesen:

3\cdot (x+5)=3x+15

(3x+15)\cdot (x+7)

- - -

Ja

 


Svar #8
22. september 2021 af Clarasorensen

nååår på den måde. 

mange taaak


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2021 af Quarr

(x+5)\cdot (x+7)=x^2+7x+5x+35=x^2+12x+35

3\cdot (x^2+12x+35)=3x^2+36x+105

Værsgo!

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.