Matematik

(man sku dog tro dete var på A) beestemmelse af henholdsvis f(1) og f'(1)

20. september 2021 af pringleslover - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her som en spadser til matematik og kan slet ikke finde ud af min aflevering. Her er første opgave så kan vi starte med den. Jeg har spurgt rundt både i familie og venner og de fatter den simpelthen heller ikke....  selv de ikke så spadser agtige til matematik i klassen kan heller ikke finde ud af den, så det var der noget. Men var der en kær sjæl der kunne hjælpe et barn i nød!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2021 af Quarr

1)

Indsæt x=1 på x plads og du udregner dermed y-værdien til x=1

2)

Start med at differentiere funktionen.

Indsæt derefter 1 på x plads i den differentierede funktion

- - -

Ja

 


Svar #2
20. september 2021 af pringleslover

så den ser sålede ud? f(1)=1^3+2*√1

eller??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2021 af Quarr

Ja

- - -

Ja

 


Svar #4
20. september 2021 af pringleslover

kan det passe det er så simpelt? og at det bare er svaret? med f'(1) er det så bare 

f'(1)=1^3+2*√1

eller er den så gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2021 af Quarr

Nej, slå op hvordan du differentierer du enkelte led.

Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/afledede-funktioner

- - -

Ja

 


Svar #6
20. september 2021 af pringleslover

jeg har simpelthen prøvet og prøvet og jeg kan ikke få et simpelt og konkret svar ud af det som jeg forstår. det er et emne vi LIGE er begyndt med..


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2021 af OliverHviid

Du har funktionen f(x)=x3+2*√x, x>0

Den afledte funktion bliver f ' (x)= 3x2+2*1/(2√x)= 3x2+1/√x

Indsæt så x=1 i den.

Regnereglerne der anvendes er (xn)'= n*xn-1 samt (√x)'= 1/(2*√x)

Disse regler kan du slå op i din formelsamling.


Skriv et svar til: (man sku dog tro dete var på A) beestemmelse af henholdsvis f(1) og f'(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.