Matematik

Hjælp til vektorer

22. september 2021 af sofie272728 - Niveau: B-niveau

Hej jeg vil gerne have hjælp til min opgaveom vektorer.  Forstår ikke, hvordan jeg kan lave opgaven. Kan I hjælp mig med opgave?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll} \textup{a)}\\&& \textup{Midtpunktet:}&M=&\left ( \frac{3+9}{2},\frac{4+10}{2} \right )=\left ( 6,7 \right )\\\\ \textup{b)}\\&& \textup{linjens ligning:}&y=&(-1)\cdot (x-6)+7=\\\\&&&& -x+13 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2021 af ringstedLC

Med vektorregning:

a)

\begin{align*} M&= A+0.5\cdot \overrightarrow{AB} \end{align*}

b) Se at:

\begin{align*} \overrightarrow{AB}=\binom{a}{b} &\perp \binom{1}{-1}=\vec{\,r}_l \\ \binom{a}{b} &= \vec{\,n}_l \\ l&:a(x-x_M)+b(y-y_M)=0 \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.