Matematik

HJÆLP!

22. september 2021 af SusanneRasussen - Niveau: A-niveau

Hejsa! 

Sidder og skla løse denne i hånden, men jeg har virkelig svært ved, hvordan denne skla løses. Er der nogen der kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2021 af mathon

substituer
                     \small \small u=\ln(x)\quad \textup{og dermed}\quad \mathrm{d}u=\frac{1}{x}\mathrm{d}x\quad \textup{og}\quad \int_{1}^{e}\textup{ ...} \mathrm{d}x\;\rightarrow \; \int_{0}^{1}\textup{ ...} \mathrm{d}u


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}&& \int_{1}^{e}\ln(x)\cdot \frac{1}{x}\mathrm{d}x=\int_{0}^{1}u\,\mathrm{d}u=\frac{1}{2}\cdot\left [ u^2 \right ]_{0}^{1}=\frac{1}{2}\cdot \left ( 1-0 \right )=\frac{1}{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2021 af Moderatoren

@Susanne

Husk venligst, i fremtiden, betingelserne for brug af forummet:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.