Matematik

Hjælp til målestoksforhold

24. september 2021 af Sara3838 - Niveau: 7. klasse

Hej, er der nogen som kan forklare mig, hvordan man laver den her opgave .

Jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: IMG_2710.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2021 af SuneChr

Stuens væg, modsat køkkensektionen, er angivelig 450 cm.
Mål samme væg, i cm, på tegningen og sæt målet i forhold til 450.
Du vil sikkert kunne forkorte brøken så meget, at der vil kunne stå 1 i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2021 af AMelev

Ad #1 Der er faktisk ikke angivet en længdeenhed på tegningen, men det lyder sandsynligt, at enheden er cm.
#0 Hvis du som antydet på tegningen har målt denne længde til 8 cm, har du 8cm ~ 450 cm, så 1 cm ~ 450/8 cm = 56.25 cm (også noteret på tegningen)
Målestoksforholdet er da   \frac{maal\; paa\; tegning}{virkelige\; maal}=\frac{8}{450} = \frac{4}{225 }= \frac{1}{56.25}= ....
Når du nu kender målestoksforholdet kan du måle de relevante mål på tegningen og beregne de virkelige mål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2021 af SuneChr

Ad # 2
Som skoleopgave vil det være sandsynligt, at tælleren vil gå op i 450 .
Her er atten divisorer mulige og af dem, er en af divisorerne 6, 9, eller 10 et fornuftigt bud.
Man kan yderligere gøre det mere raffineret og lade de 450 cm omskrive til 4500 mm.
Her får vi flere muligheder for en pæn division, f.eks. divisor 75 .


Skriv et svar til: Hjælp til målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.