Matematik

Hjælp til målestoksforhold

24. september 2021 af Sara3838 - Niveau: 7. klasse

Hej, er der nogen som kan forklare mig, hvordan man laver den her opgave .

Jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: IMG_2706.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2021 af Quarr

Et målestoksforhold er ofte angivet i cm. Da du skal ende med at have enheden km skal du dividere med 10^5 (da 100000 cm = 1km )

Giv os afstandene på landkortet! De er vigtige da det kun er dig der kan måle afstandene i cm.

Virkelighed=Målestoksforhold*Tegning

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2021 af ringstedLC

#1: Et målestoksforhold er ofte som her ubenævnt. Hvis man måler en afstand på kortet i fx millimeter, er "virkeligheden" antal millimeter gange 2.220.000.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2021 af ringstedLC

#1: Dit niveau passer stadig ikke til uddannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Målestoksforholdet er aldrig angivet i cm. Det kan være angive i cm/km = 10-5.

Målestoksforholdet er kortlængden divideret med længden i landskabet: forhold = kortlængde/virkelig længde, så

Virkelig = kortlængde / målestoksforholdet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2021 af Quarr

#3

#1: Dit niveau passer stadig ikke til uddannelse.

Hvad mener du? Jeg går i 10 klasse.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2021 af ringstedLC

#5: Undskyld, det var til #0.


Skriv et svar til: Hjælp til målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.