Matematik

Heeeelp

25. september 2021 af lukaa - Niveau: A-niveau

En sød sjælp som vil hjælpe med a og b (det er uden hjælpemidler)?

Mange tak på forhånd<3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2021 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& P=(x,0)\\\\&& 0=-x^2+k^2\quad {\color{Red} k>0}\\\\&& x^2=k^2\\\\&& x=k\\\\& P=(k,0)\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{arealet af}\\& \textup{rektanglet }OPQR\textup{:}\\&& A_{rekt}=k^2\cdot k={\color{Red} k^3}\\\\& \textup{arealet af }M\\&& A_M=\int_{0}^{k}\left (-x^2+k^2 \right )\mathrm{d}x=\left [-\frac{1}{3}x^3+k^2\cdot x \right ]_{0}^{k}\\\\&& A_M=-\frac{1}{3}k^3+k^3=\left (-\frac{1}{3}+1 \right )\cdot k^3={\color{Red} \frac{2}{3}\cdot k^3} \end{array}


Skriv et svar til: Heeeelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.