Matematik

Komplekse tal

27. september 2021 af studineM - Niveau: Universitet/Videregående

Halløj! Har denne opgave, hvor jeg er i tvivl om hvordan jeg skal løse b).

Håber der er nogle som kan hjælpe :D

s1 = 8

s2 = 5

s3 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Start med at indsætte værdien af s3.

Find rødderne.

Opstil udtrykket for diskriminanten og sæt det lig med 0. Så har du en ligning, du kan bruge til at finde den a-værdi, hvor der er er netop én reel rod.


Svar #2
27. september 2021 af studineM

Giver mening - men hvorfor er det s3 værdien der skal indsættes?


Svar #3
27. september 2021 af studineM

Vent, forstår godt hvorfor der skal stå s3 nu :-)


Svar #4
27. september 2021 af studineM

Vil det så sige at svaret er 16?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det er rigtigt, at a skal være 16 for at der kun er én reel rod, hvilket er det samme som at diskriminanten er 0, men det er ikke svaret på spørgsålet. Det er et tal, du skal bruge for at finde svaret.


Svar #6
05. oktober 2021 af studineM

Tusind tak for hjælpen - jeg fandt ud af det:-)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.