Matematik

angiv en forskrift for f

29. september 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

dette jeg har sat ind er opgave 412

Om den lineære funktion f oplyses, at f(–10) = –27 og f(7) = 7.

Angiv en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2021 af Anders521

#0 Bemærk at funktionsværdierne f(-10) og f(7) er y-værdier hørende til hhv. -10 og 7, dvs du får givet to talpar, (-10, -27) og (7,7). Brug disse til at bestemme forskriften for din funktion f.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2021 af mathon

                            \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline&&&&\\ x_1&y_1&x_2&y_2&y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot \left ( x-x_1 \right )+y_1\\&&&&\\\hline&&&&\\-10&-27&7&7&y=\frac{7-(-27)}{7-(-10)}\cdot \left ( x-(-10) \right )+(-27)\\&&&&y=2x-7\\&&&&\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: angiv en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.