Fysik

Saltvands densitet

02. oktober 2021 af plzHjælpMigplz - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

Vi har til opgave at finde densititen af saltvand, udfra funktionen

f(x) = 10,859x

Vi har målt i meter, altså hver meter stiger trykket med 10,859 kPa.

Men hvad er saltvands densitet, kun udfra denne graf? Altså 1,0859 giver mening, men hvorfor?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2021 af ringstedLC

Tryk er kraft pr. areal:

\begin{align*} p &= \frac{F}{A} \\ &= \frac{m\cdot g}{A} \\ &= \frac{\rho \cdot V\cdot g}{A}\;,\;\rho =\frac{m}{V}\Rightarrow m=\rho \cdot V \\ p &= \rho \cdot h\cdot g\;,\;V=h\cdot A\Rightarrow h=\frac{V}{A} \\ \rho &= \frac{p}{h\cdot g} \\ \rho _\textup{s.-vand} &= \frac{10.859\cdot 10^3}{1\cdot 9.82} \;\left (\frac{\textup{Pa}}{\textup{m}\cdot \frac{\textup{m}}{\textup{s}^2}} =\frac{\frac{\textup{N}}{\textup{m}^2}\cdot \textup{s}^2}{\textup{m}^2} =\frac{\textup{kg}\cdot \textup{m}\cdot \textup{s}^2}{\textup{m}^4\cdot \textup{s}^2} =\frac{\textup{kg}}{\textup{m}^3}\right ) \\ \rho _\textup{s.-vand} &= \;?\,\frac{\textup{kg}}{\textup{m}^3} \end{align*}

Saltvand har en højere densitet end ferskvand


Skriv et svar til: Saltvands densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.