Matematik

Andengradspolynomie

04. oktober 2021 af SusanneRasussen - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg sidder og kigger på denne opgave, og jeg kan ikke forstå, hvordan man skal løse denne opgave... Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2021 af ringstedLC

Du må vedhæfte hele opgaven. Vi ved jo ingenting om f.


Svar #2
04. oktober 2021 af SusanneRasussen

Ej undskyld havde jeg ikke set


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2021 af ringstedLC

Du har tre ubekendte og tre ligninger. Løs systemet for a, b og c.


Svar #5
04. oktober 2021 af SusanneRasussen

Ja, men det ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{array} {llll} \mathrm{I}&\qquad\qquad\quad p(0)&\!= f(0) \\ &a\cdot 0^2+b\cdot 0+c&\!= 0\cdot e^{-0}\Rightarrow c=\;? \\\\ \mathrm{II}&\qquad\qquad\quad p'(0)&\!= f'(0) \\ &\qquad\quad 2a\cdot 0+b&\!= f'(0)\Rightarrow b=\;? \\\\ \mathrm{III}&\qquad\qquad\quad p''(0)&\!= f''(0) \\ &\qquad\qquad\qquad 2a&\!= f''(0)\Rightarrow a=\;? \end{align*}


Svar #7
05. oktober 2021 af SusanneRasussen

Hmmm det forstår jeg ikke


Svar #8
05. oktober 2021 af SusanneRasussen

Vil det sige at a, b og c giver 0?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2021 af ringstedLC

c = 0. Du må have differentieret f forkert og har måske derfor også  f '' forkert.

Et 2. gradspol. har a ≠ 0.


Skriv et svar til: Andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.