Fysik

Ved hvilken konstant kraft

11. oktober 2021 af Idunidun (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp søges til følgende opgave, Jeg får 75N men facit skal give 85 N, Gerne en udregnning så jeg kan se hvor jeg gør noget galt :)

Opgave:

Med hvilken konstant kraft skal man påvirke et 0,4m lang håndsving for at bringe en slibesten med diameter 1,2m og massen 300kg fra stilstand op på 60 o/min i løbet af 10 sekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2021 af peter lind

F*0,4m = m*g*ω*1,2m/t


Svar #2
11. oktober 2021 af Idunidun (Slettet)

#1

F*0,4m = m*g*ω*1,2m/t

Tak for din indlæg Peter, men isolerer jeg F i din ligning får jeg ikke det rigtige facit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2021 af peter lind

Undskyld Højre side er forkert. Det rigtige er m**ω*1,2m2/t men det giver 75N


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2021 af Soeffi

#0. Hvordan beregner du det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2021 af Soeffi

#0. Jeg får følgende:

F=I\cdot \alpha / r=\frac{1}{2}\cdot m\cdot R^2\cdot \alpha/r=

\frac{1}{2}\cdot (300\;kg)\cdot (1,2\;m/2)^2\cdot (60\;{\color{Red} o}\cdot {\color{Blue} min}^{-1}/(10\;s))/(0,4\;m)=

\frac{1}{2}\cdot (300\;kg)\cdot (1,2\;m/2)^2\cdot (60\cdot {\color{Red} 2\pi} \cdot {\color{Blue} (60\;s)}^{-1}/(10\;s))/(0,4\;m)=

\frac{1}{2}\cdot 300\cdot 0,6^2\cdot 2\cdot \pi /4\;kg\cdot m\cdot s^{-2}=85\;N


Svar #6
12. oktober 2021 af Idunidun (Slettet)

#5
#0. Jeg får følgende:

F=I\cdot \alpha / r=\frac{1}{2}\cdot m\cdot R^2\cdot \alpha/r=

\frac{1}{2}\cdot (300\;kg)\cdot (1,2\;m/2)^2\cdot (60\;{\color{Red} o}\cdot {\color{Blue} min}^{-1}/(10\;s))/(0,4\;m)=

\frac{1}{2}\cdot (300\;kg)\cdot (1,2\;m/2)^2\cdot (60\cdot {\color{Red} 2\pi} \cdot {\color{Blue} (60\;s)}^{-1}/(10\;s))/(0,4\;m)=

\frac{1}{2}\cdot 300\cdot 0,6^2\cdot 2\cdot \pi /4\;kg\cdot m\cdot s^{-2}=85\;N

Tak for svar, jeg er selv kommet frem til samme facit ligesom dig :) Se vedhædtet fil

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2021 af ringstedLC

- Der skal enheder på beregninger i fysik.

- Det er forkert opgaveteknik at bruge en afrundet værdi til at regne videre på:

\begin{align*} M_{res} &= a\cdot \left (\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot r^2\right )-F\cdot s \\ F &= \frac{a\cdot \left (\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot r^2\right )-M_{res}}{s} \\ F &= \frac{\frac{2\pi\,\cdot \,60}{60\,(\textup{s})\,\cdot \,10\,(\textup{s})}\cdot \left (\tfrac{1}{2}\cdot 300\,(\textup{kg})\cdot \bigl(0.6\,(\textup{m})\bigr)^{\!2}\right )}{0.4\,(\textup{m})} \;,\;M_{res}=0\,\textup{N} \\ F &\approx 84.823001\neq 84.823065 \end{align*}

Væn dig til at isolere det søgte i en formel, før der indsættes værdier:


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2021 af SuneChr

27π


Skriv et svar til: Ved hvilken konstant kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.