Fysik

E=m*c^2

19. oktober 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder: I formlen E=m*c2 vis, at m*c2 virkelig er energi (dvs. at enheden bliver J)

Hvordan viser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2021 af OliverHviid

J er lig kg*m2/s2

Prøv at indsætte enhederbe for "m" og "c2" og se om det giver kg*m2/s2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2021 af jantand

J hvad  er det defimeret som?

Hvad er m benævnt?

Hvad er enhederne for c?

Sæt enhederne ind i ligningen.


Svar #3
19. oktober 2021 af Alrighty

#1 Afledte SI-enheder - Wikipedia, den frie encyklopædi 

Her står der at det er s-2 og ikke s2. Er det forkert så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2021 af jantand

s-2    er det samme som  1/s2  

Så det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2021 af mathon

     Ja.


Skriv et svar til: E=m*c^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.