Matematik

Harmoniske svingninger

24. oktober 2021 af MVDP - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ville sætte pris på at få hjælp til nedenstående opgaver:

A) Brug din viden om k og A til at argumentere for max og minimumsværdierne.

B) Differentier den genrelle harmoniske svingning 

C) Brug differentialregning til at vise at k+A og k-A netop er ekstremumsværdier. 

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2021 af ringstedLC

A)

\begin{align*} S(x) &= A\cdot \sin(x)+k \\ \sin_{\textup{maks.}}(x)=1 \Rightarrow S_\textup{maks.}(x) &=... \\ \sin_{\textup{min.}}(x)=-1 \Rightarrow S_\textup{min.}(x) &=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2021 af ringstedLC

B)

\begin{align*} \Bigl(\sin(x)\Bigr)' &= \cos(x) \\ S'(x) &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2021 af ringstedLC

C)

\begin{align*} S'(x)=0 &= ...\;,\;0 \leq x \leq 2\pi \\ x &= \left\{\begin{matrix}x_1\\x_2\end{matrix}\right. \\ \Bigl(x_1,S(x_1)\Bigr) &= Ekstr_1=(x_1,\,...) \\ \Bigl(x_2,S(x_2)\Bigr) &= Ekstr_2=(x_2,\,...) \end{align*}


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.