Matematik

Differentialligning

26. oktober 2021 af Bellis2012 - Niveau: A-niveau

Det er kun a), jeg er i tvivl om :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2021 af SauIGoodman


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. oktober 2021 af SauIGoodman

Hej, det vil hjælpe meget hvis du kan fortælle hvilket program du vil bruge til opgave a.

I mellemtiden antager jeg du bruger Maple. Definér tabellens oplysninger og foretag andengradsregression.

\begin{align*} &\texttt{restart:}\\ &\texttt{with(Gym):}\\ &\texttt{Btal := [449, 498, 554, 621, 697, 782, 870, 960, 1053, 1144, 1231, 1309]:}\\ &\texttt{Bvakst := [8, 9.8, 11.2, 13.4, 15.2, 17, 17.6, 18, 18.6, 18.2, 17.4, 15.6]:}\\ &\texttt{PolyReg(Btal, Bvakst, 2);} \end{align*}Giver dig et output. Bemærk, at Maple måske læser det som y som funktion af x.

Men faktisk har du 

y' = -0.000032229 y^2 + 0.065843 y - 15.103

Og du har fået bestemt tallene a,b og c.


Svar #3
26. oktober 2021 af Bellis2012

Jeg vil gerne bruge WordMat, hvis det er muligt.


Svar #4
26. oktober 2021 af Bellis2012

Jeg fandt ud af det. Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. oktober 2021 af SauIGoodman

Super! :)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.