Fysik

Radioaktivitet

26. oktober 2021 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan klare denne opgave? På forhånd, tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2021 af mathon

Beregn antal kerner i 1 g U-238.

Aktiviteten
                     \begin{array}{llllll} A=k\cdot N=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot N \end{array}


Svar #3
26. oktober 2021 af jeafjivoan

#2

Beregn antal kerner i 1 g U-238.

Aktiviteten
                     \begin{array}{llllll} A=k\cdot N=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot N \end{array}

Tak for det :)

Er der mulighed for at du kan fortælle hvad de forskellige bogstaver/betegnelser står for? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2021 af OliverHviid

A er aktiviteten

N er antallet af kerner

k er henfaldskonstanten som er givet ved k= ln(2)/T1/2 hvor T1/2 er halveringstiden


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.