Matematik

Opgave om funktionen

27. oktober 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lige brug for hjælp til opgave 8. Jeg er i tvivl om hvordan man generelt løser den (mest fokus på opgave 8 a). Er der nogen som kan hjælpe mig med det?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2021 af SauIGoodman


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2021 af SauIGoodman

Ja, du indsætter førstekoordinaten fra punktet D i din funktion f og ser, om du får en funktionsværdi som er større end andenkoordinaten til D.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2021 af SauIGoodman

Og hvis du ønsker hjælp til b) så kan du finde hældningen for tangenten i P(0,2). Dvs. du udregner f'(0) og får en hældning for tangenten i det område. Kald denne hældning for k.

Så for at finde α kan du bruge formlen α=tan-1(k)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2021 af mathon

Du indsætter førstekoordinaten fra punktet D og punktet C i din funktion f for at kontrollere,
om
           \small f\left ( \left \{ 10,25 \right \} \right )>\left \{ 8,8 \right \}


Skriv et svar til: Opgave om funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.