Matematik

Bestem a og b

28. oktober 2021 af Lasse123jo - Niveau: A-niveau

Hej jeg har denne opgave, som jeg simpelthen er i tvivl om. 


En funktion f er givet ved f(x)=x2+bx+c
Det oplyses, at linjen y=3x+1 er tangent til grafen for funktionen f i punktet P(1,f(1))
Bestem værdien af a og b

Jeg tænker man skal sætte funktionerne lig med hinanden, men jeg er ikke sikker?
Kan I måske hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2021 af Anders521

#0 Vedhæft et billede af (hele) opgaven.


Svar #2
28. oktober 2021 af Lasse123jo

Her :)

Vedhæftet fil:opgave.png

Brugbart svar (2)

Svar #3
28. oktober 2021 af peter lind

Brug at f(1) = y(1) = 4 og at f'(1) = 3


Svar #4
28. oktober 2021 af Lasse123jo

#3

Brug at f(1) = y(1) = 4 og at f'(1) = 3

Jeg forstår ikke helt, hvad jeg skal bruge det til. Er godt nok helt fortabt ://


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2021 af peter lind

f(1) = 12+b*1 +c = 4

Differentierer du f og derefter finder f'(1) har du en anden ligning b som ubekendt


Svar #6
28. oktober 2021 af Lasse123jo

#5

f(1) = 12+b*1 +c = 4

Differentierer du f og derefter finder f'(1) har du en anden ligning b som ubekendt

Så 3 er lig med a, da det er hældningen ?
Skal jeg så bare løse for b i følgende ligning:
2*1+b=3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2021 af peter lind

3≠a ellers er det rigtigt


Svar #8
28. oktober 2021 af Lasse123jo

#7

3≠a ellers er det rigtigt

Jeg ved simpelthen ikke, hvordan man finder a?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. oktober 2021 af peter lind

detDet skal du formodentlig heller ikke men ellers er det 1


Svar #10
28. oktober 2021 af Lasse123jo

Okay tusinde tak! jeg får b til at være 0, kan det passe eller har jeg lavet en regnefejl?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. oktober 2021 af ringstedLC

#10: Det passer ikke.

Opgaveteksten bør være: Bestem værdien af b og c.


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.