Matematik

Venlig sjæl til hjælp

02. november 2021 af johansen2094 - Niveau: C-niveau
Sidder med en matematik aflevering til på fredag men er der en venlig sjæl der kan hjælp mig med opg2 ???? Har vedhæftet fil ????

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af PeterValberg

Hvis 3/5 fyldes på 6 timer, så må bassinet fyldes helt på: 5/3 · 6 = ...... timer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. november 2021 af johansen2094

Mange tak for hjælpen Peter :D 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll} \frac{3}{5}\textup{ fyldes p\aa \ }6\textup{ timer}\\\\ \frac{1}{5}\textup{ fyldes p\aa \ }\frac{6}{3}\textup{ timer}=2\textup{ timer}\\\\ \frac{5}{5}\textup{ fyldes p\aa \ }\left ( 2\textup{ timer} \right )\cdot 5=10\textup{ timer} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2021 af Soeffi

#3. Du kan også sige:

\small \\ \tfrac{3}{5}\textup{ af bassinet fyldes p\aa \ }6\textup{ timer}\\\\ \textup{Dvs. } \tfrac{1}{10}\textup{ af bassinet fyldes p\aa \ }1\textup{ time, idet } \tfrac{3}{5\cdot 6}=\tfrac{3}{30}=\tfrac{1}{10} \\\\ \textup{Dermed fyldes hele bassinet p\aa \10 timer}


Skriv et svar til: Venlig sjæl til hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.