Matematik

Find n og p

02. november 2021 af Gwynbleidd - Niveau: Universitet/Videregående

Godaften

Jeg sidder med en opgave der lyder:

 find antalsparameteren n og sandsynlighedsparameteren p, når jeg kender E(x) = 6 og Var(X) = 4

Billede medfølger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af jl9

Har du formlerne for E(X) og Var(X) når det er en binomialfordeling?


Svar #2
02. november 2021 af Gwynbleidd

#1

Har du formlerne for E(X) og Var(X) når det er en binomialfordeling?

E(X)= \mu = n*p

Og 

Var(x)= \sigma^2 =n*p*(1-p)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2021 af jl9

Er det så 2 ligninger med 2 ubekendte du skal løse?


Svar #4
02. november 2021 af Gwynbleidd

#3

Er det så 2 ligninger med 2 ubekendte du skal løse?

Muligvis. De eneste realle tal jeg syntes jeg får oplyst er Middelværdien E(x) og Varians Var(x). Har du et forslag?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2021 af jl9

ja, sæt 6 og 4 ind som værdi for hhv. E(X) og Var(X) og løs de 2 ligninger for n og p


Svar #6
02. november 2021 af Gwynbleidd

#5

ja, sæt 6 og 4 ind som værdi for hhv. E(X) og Var(X) og løs de 2 ligninger for n og p

Jo, tak. Løste opgaven som 2 ligninger med ubekendte. Tak for råddet.


Skriv et svar til: Find n og p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.