Fysik

Gitterligningen Udledning

03. november 2021 af BenjaminFS - Niveau: C-niveau

Hej forstår ikke helt det med at den ene side i den retvinklede trekant som fremkommer hedder

n\cdot \lambda

I de videoer jeg har set kommer de ikke rigtigt ind på det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2021 af mathon

Konstruktiv interferens kræver en vejforskel på et helt antal bølgelængder = n · λ, hvilket er længden af den ene katete.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2021 af janhaa

Sinus in right Angle triangle;

\sin(\theta)=n\lambda/ d

d\sin(\theta)=n\lambda

n= 1,2,3,...


Skriv et svar til: Gitterligningen Udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.