Matematik

Differentialregning og monotoniforhold

03. november 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har denne opgave hvor jeg har problemer med det sidste spørgsmål det lyder så ledes:

Er der mon nogen der kan hjælpe mig på rette vej? på forhånd Tak!

c) Benyt differentialregning til at bestemme monotoniforholdene for f

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2021 af mathon

Har du differentieret?

                                      \small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=\;? \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2021 af mathon

fremgangsmåde
som i
                             https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2021287


Svar #4
03. november 2021 af JulieDamsoe

#3

fremgangsmåde
som i
                             https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2021287

Har kigget derinde men kan ikke rigtigt forstå det. Jeg har differentieret til dette med mit CAS værktøj:

f'(x) = 1,5 * x^2 - 9 * x + 12


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2021 af mathon

Når f '(x) er lig med 0, skifter monotonien for f(x).

Du har derfor brug for at løse
                                                   f '(x) = 1.5x- 9x + 12 = 0


Skriv et svar til: Differentialregning og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.