Matematik

Bestem a og b

07. november 2021 af lukaa - Niveau: A-niveau

Hej. Nogen der vil hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2021 af jantand

Sæt punktet ind i ligningen. Så har du en ligning til at bestemme a og b.

Hvis du differentierer ligningen så ved du at der i punktet gælder at f ' (x) =0

Så har du en ligning mere.

To ligninger med to ubekendte. Dem kan du løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2021 af ringstedLC

a) Opstil to ligninger udfra oplysningerne:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} f(2)&=9 &= a\cdot 2^3+... \\ f'(2)&=0 &= ...\qquad\quad\;\, \end{matrix}\right\}\Rightarrow \left (a,b \right )= \end{align*}


Svar #4
09. november 2021 af lukaa

#3

a) Opstil to ligninger udfra oplysningerne:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} f(2)&=9 &= a\cdot 2^3+... \\ f'(2)&=0 &= ...\qquad\quad\;\, \end{matrix}\right\}\Rightarrow \left (a,b \right )= \end{align*}

Skal jeg så lægge de to ligninger sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2021 af MountAthos

Til # 4

 Du kan finde de 2 koefficienter a og b således

De to ligninger med to ubekendte er

8a + 2b = 4

12a + b = 0 → b = -12a

For at finde a indsætter du b = -12 a i øverste ligning

8a + 2 · ( -12a ) = 4

-16a = 4

a = - (1/4)

For at finde b , indsætter du a = -(1/4) i

12a + b = 0

12 · -(1/4)  + b = 0 → b = 3


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.