Matematik

Matematikhjælp

08. november 2021 af Louiseanders - Niveau: C-niveau

Hej nogle som kan hjælpe mig med den her opgave 

En funktion f er bestem ved 

f(x)=x·e^-x+3x

a) Bestem f(0) og f'(0)

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(0,f(0))

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af janhaa

a) f(0) = 0

f ´ (0) =4


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2021 af janhaa

b)

slope; a = 4

in y = ax+b

So;

y = 4x


Svar #3
08. november 2021 af Louiseanders

hvordan får du f'(0) til 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2021 af Denisa56

men det kan ikke passe at det er sådan man løser den, for skal også lave en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2021 af MountAthos

Til # 3

f(x) = x · e-x + 3· x

f´(x) = -1 · x · e-x + e-x + 3

f´(x) = -x· e-x + e-x + 3

f´(0) = -0 · e-0 + e-0 + 3

f´( 0) = 0 +1 + 3

f´(0) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2021 af Denisa56

hvad med når jeg skal bestemme ligningen til tangenten 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2021 af MountAthos

Til # 4 og # 6

Tangentligning

y = f(x0) + f´(x0)· ( x-x0) , hvor f(0) = 0 og x0 = 0

y = 0 + 4 ( x -0) 

y = 4· x


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2021 af Denisa56

hvad med f(0) den er vel bare 0 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2021 af MountAthos

#8

hvad med f(0) den er vel bare 0 

                Ja f(0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2021 af Denisa56

perfekt mange tak


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.