Matematik

Matematikhjælp

08. november 2021 af Denisa56 - Niveau: C-niveau

Jeg sidder lige nu med en opgave, som jeg er ret usikker på hvordan man skal løse

En funktion f er givet ved 

f(x)=a·x^2-4x-10

Grafen for f er en parabel, som har toppunkt i T (-2,-6)

a) Bestem konstanten a. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af Quarr

Indsæt toppunktets y-koordinat på y plads og x-koordinat på x pladser i forskriften og reducer. Hermed får du en ligning du løser mht a.

- - -

Ja

 


Svar #2
08. november 2021 af Denisa56

kan du illustrere det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2021 af Quarr

-6=a*(-2)2- 4*(-2)-10

- - -

Ja

 


Svar #4
08. november 2021 af Denisa56

og hvad så når den er skrevet op 


Svar #5
08. november 2021 af Denisa56

skal den så reduceres 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2021 af StoreNord

Ja.
Og så skal du løse ligningen med hensyn til a.


Svar #7
08. november 2021 af Denisa56

men forstår ikke hvordan jeg skal reducere den


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2021 af mathon

Indsæt den fundne værdi for a i parabelligningen.


Svar #9
08. november 2021 af Denisa56

men har jo ikke fundet af endnu tjek svar 3# 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2021 af StoreNord

-6=a*(-2)2- 4*(-2)-10        skal du løse med hensyn til a.


Svar #11
08. november 2021 af Denisa56

forstår ikke hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2021 af StoreNord

Reduktion betyder at beregne        (-2)2          og      -4*(-2)-10


Svar #13
08. november 2021 af Denisa56

ja men ved ikke hvordan jeg skal regne det ud 


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2021 af StoreNord

Hvor meget er      -4*(-2)-10   ?
stjernen er et gange-tegn.


Svar #15
08. november 2021 af Denisa56

det giver -18


Svar #16
08. november 2021 af Denisa56

kan du ikke lige illustrere det for mig


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. november 2021 af StoreNord

Hvad er     4*2          ?

altså fire gange to


Svar #18
08. november 2021 af Denisa56

ja det er 8 


Svar #19
08. november 2021 af Denisa56

men hvordan skal jeg skrive det op 


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. november 2021 af StoreNord

-4*(-2)     beregnes  sådan her:

4*2 er 8    og    minus gange  minus er plus.     altså     +8

8-10 =    ?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 56 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.