Matematik

Arealenheder

17. november 2021 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej

Jeg har siddet med følgende to punkter, som jeg ike forstår: 

Hvor mange kvadratcentimeter (cm2) kan der ligge inde i et stort kvadrat på 1 meter x 1 meter (1 m2)?
Tænk på, hvor mange cm2-tern, der kan ligge på den ene side i kvadratet, og hvor mange rækker med cm2-tern der er plads til.
Hvor mange cm2-tern bliver det i alt?

Hvor mange kvadratmeter (m2) er der på 1 kvadratkilometer (km2)?
Tænk fx på et meget stort kvadrat på 1 km x 1 km og på, hvor mange meter der er på 1 km.

Mvh Fahad


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2021 af Moderatoren

Til 1 meter går der 100 cm. Tænk over det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2021 af ringstedLC

1 cm2 er et kvadrat, der måler 1 cm på siden s:

\begin{align*} 0.01=\tfrac{1}{100} &= \textup{c} &&=\textup{centi} \\ \tfrac{1}{100}\cdot \textup{m} &=\textup{c}\cdot \textup{m} &&=\textup{cm} \\ 1\,\textup{m} &= 100\,\textup{cm} \\ \textup{Antal\,\textit{s}'er\,p\aa\,en\,side} &= \frac{100\,\textup{cm}}{s} \end{align*}

1 m2 er et kvadrat, der måler 1 m på siden s og 1 km2 måler 1 km på hver led:

\begin{align*} 1000 &= \textup{k} &&=\textup{kilo} \\ 1000\cdot \textup{m} &=\textup{k}\cdot \textup{m} &&=\textup{km} \\ \textup{Antal\,\textit{s}'er\,p\aa\,en\,side} &= \frac{1000\,\textup{m}}{s} \end{align*}


Skriv et svar til: Arealenheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.