Fysik

Radioaktivitet

26. november 2021 af Mads135566 - Niveau: B-niveau

Hej forstår ikke helt hvordan jeg skal kommer frem til dette spørgsmål 

Reultat skal give for 37 år 0.43*N0 og får 120 0.064*N0 men forstår ikke hvordan en der kan hjælpe

Altså 43% og 6.4% 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2021 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Halveringstid}\\ \textup{for }C_s-137\textup{:}&&T_{\frac{1}{2}}=30.1\;\textup{\aa r}\\\\ \textup{Resterende kerner}\\ \textup{til tiden }t\textup{:}\\&& N(t)=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\\\&& N(37\;\textup{\aa r})=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{37\;\textup{\aa r}}{30.1\;\textup{\aa r}}}&=&0.43\cdot N_0\\\\&& N(120\;\textup{\aa r})=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{120\;\textup{\aa r}}{30.1\;\textup{\aa r}}}&=&0.06\cdot N_0 \end{array}


Svar #3
26. november 2021 af Mads135566

Hej Mathon tænkt det var sådan jeg skulle gøre det, men jeg får ikke det svar i maple.

Ved du hvorfor??


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2021 af mathon

Du skal ikke isolere N0,
men
           beregne
                              \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{37}{30.1}} \textup{og} \; \; \; \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{120}{30.1}}


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.