Fysik

Radioaktivitet

26. november 2021 af Mads135566 - Niveau: B-niveau

Hej forstår ikke helt hvordan jeg skal løse opgave b og c

Halveringstiden for Rb-87 er 47*10^9


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2021 af peter lind

Antal af rb-87 atomer gange atomvægten


Svar #3
26. november 2021 af Mads135566

Så (87*1.6605*^-27)*2.05*10^21????

Svar #4
27. november 2021 af Mads135566

Forstår ikke helt kan jeg få en udybelse på b og c


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2021 af peter lind

Formlen giver massen i stenen, (i kg hvis hvis du regner i SI systemet


Svar #6
27. november 2021 af Mads135566

#5

Formlen giver massen i stenen, (i kg hvis hvis du regner i SI systemet

Altså denne formel N=m/mkerne ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2021 af peter lind

#5

Formlen giver massen i stenen, (i kg hvis hvis du regner i SI systemet


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. november 2021 af peter lind

#6

ja


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. november 2021 af mathon

\begin{array}{llllr} \textbf{b)}\\&& _{37}^{87}\textrm{Rb}\;\longrightarrow \;_{38}^{87}\textrm{Sr}\;+\;_{-1}^{\, \, \, \, 0}\textrm{e}\;+\;\bar \nu\\\\&& \textup{N\aa r antallet af Sr-kerner \o ges med 1,}\\&& \textup{falder antallet af Rb-kerner med 1.}\\\\& \textup{For\o gelse}\\& \textup{af Sr-kerner:}&\left ( 8.25-7.73 \right )\cdot 10^{20}&=&5.2\cdot 10^{19}\\\\& \textup{Antal Rb-kerner}\\& \textup{ved stendannelsen:}&2.05\cdot 10^{21}+5.2\cdot 10^{19}&=&2.102\cdot 10^{21}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. november 2021 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \textup{Rb-henfald:}&N=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\&& 2.05\cdot 10^{21}=2.102\cdot 10^{21}\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{4.9\cdot 10^{10}}\,\textup{\aa r}}\\\\&& \frac{2.05}{2.102}= \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{4.9\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r}}}\\\\&& \ln\left ( \frac{2.05}{2.102} \right )=\ln\left (\frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{4.9\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r}}\\\\&& t=\frac{\ln\left ( \frac{2.05}{2.102} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left (4.9\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2021 af mathon

tastekorrektion:


\begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \textup{Rb-henfald:}&N=N_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\&& 2.05\cdot 10^{21}=2.102\cdot 10^{21}\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{4.9\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r}}}\\\\&& \frac{2.05}{2.102}= \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{4.9\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r}}}\\\\&& \ln\left ( \frac{2.05}{2.102} \right )=\ln\left (\frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{4.9\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r}}\\\\&& t=\frac{\ln\left ( \frac{2.05}{2.102} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left (4.9\cdot 10^{10}\,\textup{\aa r} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.