Fysik

Radioaktivitet

27. november 2021 af Mads135566 - Niveau: B-niveau

Hej jeg forstår ikke disse to opgaver a og b har jeg lavet men forstår ikke c


Svar #1
27. november 2021 af Mads135566

Denne her opgave forstår jeg heller ikke b og c 

halveringstiden er oplyst til Rb-87 er 47*10^9


Svar #2
27. november 2021 af Mads135566

Mathon kan du hjælpe takker på forhånd

Har delt min e-mail så jeg kunne sende en direkte besked


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2021 af peter lind

b) A = N0*k'e-kt = N0(½)t Har du ikke en formelsamling ?

#1 Har jeg svaret på i dit oprindelige indlæg


Svar #5
27. november 2021 af Mads135566

#4

b) A = N0*k'e-kt = N0(½)t Har du ikke en formelsamling ?

#1 Har jeg svaret på i dit oprindelige indlæg

Jo men der to ting jeg ikke kender ved formlen No og t hvordan skal jeg komme frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2021 af peter lind

Du behøver ikke at kende N0 fordi du har fået at vide i opgaven at der er lige mange atomer af hver. Den går derfor ud ved beregningerne.

b) t = 0

c) der  er opgaven at finde t. Der sætter du de to aktiviteter = hinanden. Dette giver en ligning i t som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& A_{Na}=k_{Na}\cdot \left (10^{20} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}\textup{ Na}}}}\\\\&& A_{Sr}=k_{Sr}\cdot \left (10^{20} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}\textup{ Sr}}}}\\\\\\ \textbf{c)}\\&& k_{Na}\cdot \left (10^{20} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}\textup{ Na}}}}=k_{Sr}\cdot \left (10^{20} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}\textup{ Sr}}}}\\\\&& k_{Na}\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}\textup{ Na}}}}=k_{Sr}\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}\textup{ Sr}}}}\\\\&& t=\frac{\ln\left (\frac{k_{Sr}}{k_{Na}}\right)}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \left ( \frac{1}{T_{\frac{1}{2}\textup{Na}}} -\frac{1}{T_{\frac{1}{2}\textup{Sr}}}\right )} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{eller}\\&& t=\frac{\ln\left ( \frac{T_{\frac{1}{2}\textup{Na}}}{T_{\frac{1}{2}\textup{Sr}}} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \left ( \frac{1}{T_{\frac{1}{2}\textup{Na}}}- \frac{1}{T_{\frac{1}{2}\textup{Sr}}} \right )} \end{array}


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.