Matematik

grader på et cirkeldiagram

29. november 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Kan nogle hjælpe mig med denne opgave?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2021 af ringstedLC

Hele cirkeldiagrammet er 360º. Andelen er 4/24.

Det her er laaangt under dit angivne niveau.


Svar #3
29. november 2021 af javannah5

Har du en formel jeg kan bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2021 af ringstedLC

Tegn en cirkel. Del den 12 gange i 24 lige store stykker. Bestem gradtallet af ét- og derefter fire stykker.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2021 af mathon

                                 \small \begin{array}{lllll} \frac{4}{24}=\tfrac{1}{6}\\\\ \frac{6}{6}\sim360\degree\\\\ \frac{1}{6}\sim\frac{360\degree}{6}=60\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll} \textup{Generelt:}\\& 1=100\%\sim360\degree\\\\& 1\%\sim3.6\degree\\\\ \textup{Specifikt:}\\& \frac{4}{24}=\frac{1}{6}=16\tfrac{2}{3}\%=\frac{50}{3}\%\\\\& \frac{50}{3}\%\sim \frac{50}{3}\cdot 3.6\degree=\frac{100}{6}\cdot 3.6\degree=60\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: grader på et cirkeldiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.