Fysik

Bølgelængden fra spektrallinje

03. december 2021 af asdfasfagag - Niveau: B-niveau

Hej, en der kan hjælpe :)

Lyset fra supernovaen SN2006Gy indeholdt spektrallinjer fra forskellige grundstoffer. Fotoenergien i en af spektrallinjerne var 3,017*10^-19J

a) Beregn bølgelængden for denne spektrallinje 

I spektret fra SN2006Gy har man identificeret en række spektrallinjer. Bilag SN2006Gy viser data for de observerede bølgelængder og de tilhørende bølgelængder mål i laboratoriet. 

b) Brug data i bilag SN2006Gy til at bestemme den nuværende fart væk fra os af supernovaen SN2006Gy

Vedhæftet fil: 193733_sn2006gy (1).xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{1.88306\;eV}=658.42\;nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& z= \frac{\lambda_{obs} -\lambda _{lab}}{\lambda _{lab}} \\\\& v =z_{middel}\cdot c \end{array}


Skriv et svar til: Bølgelængden fra spektrallinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.