Matematik

lineær algebra diskriminanten

05. december 2021 af KaspermedK - Niveau: Universitet/Videregående

Det opgaver (C) jeg ikke helt ved hvordan jeg kan svare på for har lavet de andre. 

Vedhæftet fil: udplip.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2021 af Soeffi

#0. Du har vel lov til at bruge, at det(A) < 0 ⇒ D > 0 (når D = -4·det(A)). Dermed findes to løsninger til p(x) = 0 og dermed også både positive og negative værdier af polynomiet(?)


Svar #2
05. december 2021 af KaspermedK

#1 tak det var sådan jeg tænkte men hvordan skal jeg viser det? Det er jeg nemlig i tvivl om.Er det nok bare at sige at når det(A)<0 så ved vi at D>0 pga. relationen D=-4det(A)? Men tror dog ikke jeg skal bruge p(x) eller skal jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2021 af Soeffi

#2. Jo, men hvis der eksisterer et p(x), der er mindre eller større, så eksisterer der jo også et f(v), der er det, da p(x) er et eksempel på f(v)(?)


Skriv et svar til: lineær algebra diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.