Matematik

Fp9 maj 2018, Statistik

05. december 2021 af helpmemath - Niveau: 9. klasse

Jeg mangler hjælp til den sidste opgave, er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg finder svaret?

I en æske er der 2 røde, 3 grønne og 5 blå. Ellen skal trække en tilfældig kugle fra æsken. Når Ellen har trukket en kugle, lægger hun den tilbage igen. Derefter trækker hun en kugle igen. 18.3 Hvor stor er sandsynligheden for, at Ellen trækker en blå kugle begge gange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2021 af ringstedLC

I 18.1 fandt du sandsynligheden for, at Ellen trak én grøn kugle af alle kuglerne.

I 18.3 er det så to gange i træk at trække en blå kugle af alle kuglerne fordi der lægges tilbage.

Brug multiplikationsprincippet:

\begin{align*} p_\textup{\,2\,bl\aa } &= p_\textup{\,bl\aa }\cdot p_\textup{\,bl\aa } \end{align*}


Svar #3
05. december 2021 af helpmemath

Jeg har fået 18.1 til 3/10 og 18.2 til 2/10


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2021 af Quarr

18.2 = 8/10

- - -

Ja

 


Svar #5
05. december 2021 af helpmemath

Hvorfor 8/10?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. december 2021 af janhaa

#5

Hvorfor 8/10?

Ikke rød kule


Svar #7
05. december 2021 af helpmemath

Nååår wow en dum fejl, hvad med 18.3 kan du hjælpe der?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. december 2021 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2021 af janhaa

18.3

P = 0,52 = 0,25

m/tilbake-legging


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2021 af janhaa

P= 0,5*(4/9)

uten tilbake-legging


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2021 af PeterValberg

Vedr. 18.3

Ifølge opgaveteksten er det MED tilbagelægning, så #9 er korrekt

P(\text{2 bl\aa})=\frac{5}{10}\cdot\frac{5}{10}=\left(\frac12 \right )^2=\frac14=0,25

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Fp9 maj 2018, Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.