Matematik

hvad er målestoksforholdet?

08. december 2021 af jørgen212121212 - Niveau: 10. klasse

Hvad er målestoksforholdet mellem en dåse Royal Beer og en CAN SLEEP

CAN SLEEP

Højde 375 cm Diameter 220 cm

Royal Beer dåsen

Højde 112,5 mm Diameter 66,0 mm


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2021 af HellePlays

Hvis du starter med at omdanne en af målene så de bruger den samme "længde". Det er nemmere hvis du sammenligner mm med mm end hvis du sammenligner mm med cm. 

Man dividere de 112,5 mm med 10 for at få det i cm. 

Nu dividere du bare 375 med 11,25 og får målestoksforholdet mellem dem. Burde blive 33,3.

:) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2021 af mathon

                      \small \small \small \frac{\textup{Royl Beer}}{\textup{CAN SLEEP}}=\frac{11.25\;cm}{375\;cm}=\frac{0.03}{1}=\frac{3}{100}


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2021 af SuneChr

Der skal gælde:

\frac{11,25}{375}=\frac{6,6}{220}        


Skriv et svar til: hvad er målestoksforholdet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.