Kemi

Ligevægtsreaktion

10. december 2021 af RobinhoG - Niveau: Universitet/Videregående

Ligevægtsreaktionen har en ligevægtskonstant Kc=5,0*10-3 ved 298 K. 1 mol N2O4 føjes til en 10 L beholder og ligevægten indstiller sig. Hvad er forholdet mellem [NO2] og [N2O4] i ligevægten?

Hvad gøre jeg galt ?

Vedhæftet fil: Ligevægtsreaktion.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2021 af mathon

          \small \small \begin{array}{llllll}\textup{I ligev\ae gt:}\\&_\textup{koncentrationer:}& \underset{0.1-x}{N_2O_4}\,_{\textit{(g)}}\,\rightleftharpoons \;2\,\underset{\! \! \! \! \! 2x}{NO_2}\,_{\textit{(g)}}\\\\&& \textup{solve}\left ( \frac{\left (2x \right )^2}{0.1-x}=5.0\cdot 10^{-3},x \right )\mid 0<x<0.1 \end{array}


Svar #3
10. december 2021 af RobinhoG

Jeg får ikke 0,244, men får i stedet for -0.01182279554 og  0.01057279554 hvad gøre jeg forkert ?

Vedhæftet fil:Ligevægt1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2021 af janhaa

#3

Jeg får ikke 0,244, men får i stedet for -0.01182279554 og  0.01057279554 hvad gøre jeg forkert ?

du må ta 2x/(0,1-x) = 0,244


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2021 af janhaa

x= 0,010573


Svar #6
11. december 2021 af RobinhoG

Takker mange gange! En sidste ting. Grunden til, at man  trækker 0,1 mol/l N2O2 er det, fordi man ud fra Kc -værdien kan se at reaktionen er forskudt til venstre og derfor må en tilføjelse af reaktanten fører til, at den forskydes mod højre. Er det derfor vi trækker 0,1 mol/l fra i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2021 af janhaa

Pga likevekt /equlibrium

Skriv et svar til: Ligevægtsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.