Fysik

Coloumbs gnidningslov

14. december 2021 af n1zd - Niveau: B-niveau

Hej jeg har følgende spørgsmål til min fysik B eksamen.

Er der nogen der kan forklare mig, hvad der menes med en (Fn,Fμ)-graf, hvad vinkel/hældningsvinkel, μs, μd, Atyn. Jeg kan nemlig slet ikke finde noget omkring det i min bog, så alt hjælp vil være fantastisk!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2021 af ringstedLC

Du kender til en (xy)-graf, altså en graf y for funktionen f(x). Eksempel:

\begin{align*} y=f(x) &= a\cdot x \end{align*}

En (FN, Fμ)-graf er så grafen for gnidningsmodstandens kraft Fμ for funktionen Fμ:

\begin{align*} y=F_\mu(F_N) &= \mu\cdot F_N \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2021 af ringstedLC

Hældn.-vinklen v:

\begin{align*} y &=a\cdot x \\\tan(v) &= a\Rightarrow v=\tan^{-1}(a) \end{align*}

\begin{align*} \mu_s &= \textup{gnidn.-koeff.,\,statisk (legemet\,er\,i\,hvile)} \\ \mu_d &= \textup{gnidn.-koeff.,\,dynamisk (legemet\,er\,i\,bev\ae gelse)} \end{align*}


Skriv et svar til: Coloumbs gnidningslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.