Kemi

Galvanisk celle

16. december 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

er lidt i tvivl  om hvordan jeg skal bruge nernst lingin til denne

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2021 af janhaa

Q=K = (0,2*0,252) / 10-4 = 1250000

E(cell) = (0,43 - ((0,0592/2)*ln(K)) V = 0,0145 V


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2021 af mathon

E(cell) = (0,43 - ((0,0592/2)*log10(1250000)) V = 0.250 V


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2021 af janhaa

#3

E(cell) = (0,43 - ((0,0592/2)*log10(1250000)) V = 0.250 V

Står ln i wiki

https://en.wikipedia.org/wiki/Nernst_equation

men de mener kanskje ln_10 = log


Svar #5
16. december 2021 af unicorn66

#3
E(cell) = (0,43 - ((0,0592/2)*log10(1250000)) V = 0.250 V


Hvad er drt for en formel? Det er ikke nernst ligning vel. Hvorfor har du ikke brugt den med R*T/z*F

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2021 af mathon

For at forenkle opskrivnings- og beregningsarbejdet,
standardiseres:
\begin{array}{lllllll}&& \frac{R\cdot T}{F}\cdot \ln(Y)=\frac{\left ( 8.314\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 298.15\;K \right )}{\left (6.022\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )\cdot \left ( 1.602\cdot 10^{-19}\;C \right )}\cdot 2.303\cdot \log\left ( Y \right )=0.0592\;V\cdot \log(Y) \end{array}
                     


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2021 af janhaa

#5 #3
E(cell) = (0,43 - ((0,0592/2)*log10(1250000)) V = 0.250 V


Hvad er drt for en formel? Det er ikke nernst ligning vel. Hvorfor har du ikke brugt den med R*T/z*F

R/F dvs ideelle gass-const delt på Faradays const er lik 0,0592


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllllll}\small \#\textbf{7}\\&&& \frac{R}{F}=\frac{8.31446\;\frac{J}{mol\cdot K}}{96485.3\;\frac{C}{mol}}=0.000086\;\frac{V}{K}\\\\& \textup{men}\\&&& \frac{R}{F}\cdot \left ( 298.15\;K \right )\cdot 2.303=\left (0.000086\;\frac{V}{K} \right )\cdot \left ( 298.15\;K \right )\cdot 2.303=0.059052\;V \end{array}


Skriv et svar til: Galvanisk celle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.